BASHKIA KONISPOL


Qarku:
Vlorë


Qendër bashkie:
Qyteti i Konispolit


Sipërfaqja:
221.88 Km katrorë


Popullsia:
13737 banorë


Kryetar bashkie:
Keida Kula


Numri i anëtarëve të këshillit bashkiak:
15


Njësitë administrative:
Konispol, Xarrë, Markat


Faqja zyrtare e internetit:
-PROFILI I BASHKISË


Bashkia e re e Konispoli kufizohet në veri me bashkinë Finiq, në perëndim me Sarandën dhe në jug me Greqinë. Kryeqendra e Bashkisë është qyteti i Konispolit. Bashkia e re përbëhet nga 3 Njësi Administrative. Sipas Censusit të vitit 2011 bashkia e re Konispol ka një popullsi prej 8,245 banorësh ndërsa sipas regjistrit civil ka 13,737 banorë. Sipërfaqja e bashkisë së re është 221.88 km2 dhe me densitet 61.91 banorë/km2. Njësitë administrative përbërëse janë: Konispol, Xarrë dhe Markat. Bashkia e re e Konispolit ka si aktivitet kryesor ekonomik bujqësinë dhe blegtorinë si dhe tregtinë ndërkufitare me Greqinë. Një pjesë e popullsisë shërben në sektorin e transportit për qëllime turistike në Sarandë ose për transportin ndërkufitar. Bujqësia është e përqendruar te argumet, ullinjtë dhe vreshtat ndërsa zona është e famshme edhe për kullota dimërore për bagëtinë e imët. Në fshatin Xarë një përpjekje e përbashkët e komunitetit ka krijuar një kooperativë shumë të suksesshme të përqendruar te prodhimi i agrumeve.