23 Janar, 2017

Zjn. Voltana Ademi, pati nje takim me Sekretarin e Përgjithshëm të Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale të Këshillit të Evropës

Më datë 19 shkurt, Kryetarja e Shoqatës së Bashkive Zjn. Voltana Ademi, pati nje takim me Sekretarin e Përgjithshëm të Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale të Këshillit të Evropës Z. Andreas Kiefer. Zonja Ademi e njohu  Z. Kiefer me problemet me të cilën po ndeshet sot pushteti vendor, mungesën […]
5 Janar, 2017

Reforma territoriale dhe decentralizimi nën hijen e Buxhetit Vendor për vitin 2017

Njoftim për shtyp Reforma territoriale dhe decentralizimi nën hijen e Buxhetit Vendor për vitin 2017 Buxheti 2017 harron bashkitë dhe shërbimet për qytetarët. Shoqata e Bashkive të Shqipërisë vlerëson se buxheti i miratuar së fundmi për qeverisjen vendore për vitin 2017 nuk është koherent me ndryshimet në kuadrin e pushtetit […]
5 Janar, 2017

Shoqata e Bashkive të Shqipërisë nis aplikimin e Projektit Local4Green

Shoqata e Bashkive të Shqipërisë është një nga 10 partnerët e angazhuar në zbatimin e Projektit Local4Green, projekt i miratuar nën programin Interreg Med me fonde nga ERDF dhe IPA. Ky projekt synon përmirësimin e performancës në fushën e përdorimit të burimeve të energjisë së rinovueshme. Projekti synon hartimin dhe […]
5 Janar, 2017

ShBSh pjesë e nismës- “Partneritetet Bashkiake për Qëndrueshmërinë” ne Evropen Juglindore

Shoqata e Bashkive të Shqiperisë dhe qeveritë lokale janë pjesë e nismës së re të Qeverisë Gjermane – “Partneritetet Bashkiake për Qëndrueshmërinë” ne Evropen Juglindore. Nga kjo nisëm bashkia Shkodër, Kamëz dhe Pogradec, do përfitojnë nga partneriteti me bashkitë Gjermane.  Qëllimi i përgjithshëm i projektit është për të mbështetur komunitetet […]
5 Janar, 2017

Zonja Voltana Ademi uron Presidenten dhe drejtuesit e rinj të Kongresit

Zonja Voltana Ademi, Kryetare e Bashkisë Shkodër dhe njekohësisht Presidente e Shoqatës së Bashkive të Shqipërise, uron Presidenten dhe drejtuesit e rinj të Kongresit dhe shpreh gadishmërine dhe nevojën për bashkëpunim. Sesioni i 31 i Kongresit bëri zgjedhjet për drejtuesit e rinj të Kongresit.  Zonja Gudrun Mosler-Törnström (Austria, SOC), u […]